Alianţa  Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România lansează azi, 20.10.2014, campania ”Nu votezi, Nu contezi!” – www.voteaza.anosr.ro, prin care cheamă studenții și tinerii cu drept de vot să își exercite dreptul de a fi parte din cei care decid cine este Președintele României pentru următorii 5 ani.

Liga Studenţilor din Galaţi susţine această iniţiativă, la rândul ei îndemnând toţi studenţii Universităţii „Dunărea de Jos”, să se informeze corect şi să participe la alegerile prezidenţiale din data de 2 noiembrie 2014.

 

Pornită ca o reacție la slaba participare a studenților și a tinerilor la scrutinurile electorale din ultimii ani, campania își propune să crească gradul de conștientizare al studenților și a tinerilor față de importanța participării la vot, să prezinte o parte din efectele care se răsfrâng asupra acestora prin neparticiparea la vot și totodată să ofere instrumente care să-i ajute să înțeleagă cum și pe cine pot vota la aceste alegeri.

 

Prin această campanie ne dorim să punem studenții și tinerii pe harta priorităților viitorilor guvernanți și să arătăm că neparticiparea tinerilor la vot nu reprezintă doar o formă de sancțiune a clasei politice, ci este și o acțiune care face ca interesele noastre să devină mai puțin prioritare pentru aleși. Ce alt moment este mai bun de a demonstra că studenții și tinerii sunt o categorie care contează și care are ceva de spus decât alegerea persoanei care va sta în fruntea statului în următorii 5 ani?
Alătură-te evenimentului creat pentru această campanie și spune-ne motivele pentru care crezi tu că e important să ieșim la vot!

 

Facebook eveniment