Liga Studenților din Galați susține performanța în educație și consideră că scopul burselor de stimulare a performanței nu trebuie confundat cu cel al bursei de ajutor social.

          Ca urmare a modificărilor aduse cuantumurilor burselor  şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, numărul studenților care beneficiază de unul din tipurile de bursă a fluctuat. Astfel, numărul burselor de stimulare a performanței, anul acesta, comparativ cu cel din anului precedent a scăzut în medie cu 24%. Principala cauză a acestei scăderi a fost constituită de obligația stabilirii cuantumului buselor de ajutor social la un minimum de 578 de lei.
          Totodată, numărul burselor de ajutor social , anul acesta, în comparație cu cel de anul trecut, a crescut cu aproximativ 52%. Acest lucru se datorează obligativității direcționării a 30% din fondul de burse către bursa de ajutor social, pentru studenții înmatriculați la unul din programele de studii ale Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
          În ceea ce privește procentajul studenților înmatriculați la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați care beneficiază de unul din tipurile de burse, acesta a scăzut cu 0.02% anul acesta față de cel precedent. Dacă la începutul anului universitar 2016-2017 numărul burselor facilitate de universitate era de 2100, anul acesta numărul lor a scăzut la 2060.
Metodologia de acordare a burselor şi a altor forme de sprijin material pentru studenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, învăţământ cu frecvenţă poate fi accesată aici.