Liga Studenţilor din Galaţi şi Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România dorește să își exprime respectul și aprecierea față toți tinerii cărora le pasă de viitorul acestei țări și au ieșit în data de 2 noiembrie la vot.

În ultimele două săptămâni ANOSR a demarat Campania ”Nu votezi, Nu contezi!”, un manifest prin care federaţia, alături de organizaţia noastră, cheamă studenții și tinerii cu drept de vot să își exercite dreptul de a fi parte din cei care decid cine este Președintele României pentru următorii 5 ani. Această campanie a dorit instigarea spiritului civic în rândul studenților și tinerilor iar acest lucru a fost foarte vizibil mai ales în mediul online, unde mesajul nostru a fost susținut de peste 20 000 de tineri și a ajuns la peste 500 000 de alții, astfel numărul mare de studenți prezenți la urne se datorează și acestei campanii naționale.

 

Cu toate că mulți dintre studenți au întâmpinat probleme în unele secții de votare, datorate organizării deficitare a Biroului Electoral Central și a Ministerului Afecerilor Externe, per total s-a sesizat un număr semnificativ de votanți din rândul populației tinere. Acest lucru denotă clar că această categorie de populație nu ar trebui ignorată, că tinerii au ceva de spus în această țară, faptul că și aceștia simt toate problemele din sistemul educațional și vor o schimbare adevărată.

 

Astfel, prin intermediul acestui articol Liga Studenţilor din Galaţi şi ANOSR dorește să continue apelul către toți studenții și tinerii din România, să nu se descurajeze în urma problemelor apărute în primul tur de scrutin și să meargă la vot și în 16 noiembrie. Este un lucru esențial pe care orice cetățean roman ar trebui să îl facă, mai ales populația tânără, deoarece noi reprezentăm viitorul și noi ar trebui să avem un cuvânt de spus cu privire la cine ne va conduce țara în următorii 5 ani. Totodată vrem să tragem atenția faptului că votul este un drept sacru dobândit de o mână de oameni care credeau în democrație și în schimbare și nicidecum nu e de vânzare.

 

Pe această cale cerem Biroului Electoral Central și autorităților competente să facă toate demersurile pentru ca pe 16 noiembrie să nu mai avem situații în care studenții să nu poată vota din cauza unor aspecte birocratice care nu sunt rezolvate la timp.

 

Mai multe detalii pe site-ul ANOSR: www.anosr.ro